Fundacija za evropske progresivne študije (FEPS) je po Pragi, Varšavi, Budimpešti in Sofiji skupaj z Društvom Progresiva tudi v Ljubljani organizirala seminar Ones to Watch. Tako smo med 7. in 9. septembrom gostili več kot 30 progresivnih politikov in političark iz Srednje in Vzhodne Evrope, ki so bili/e v svoji domovini izvoljeni/e na različne funkcije.

V okviru seminarja, ki je bil osredotočen na stanje EU, s poudarkom na vlogi Srednje, in Vzhodne Evrope pri prihajajočih volitvah v EP leta 2019, je udeležence/ke najprej sprejel predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

V nadaljevanju seminarja so se udeleženci/ke srečali/e z vodstvom stranke Socialnih demokratov, sledilo pa je srečanje z županoma Pirana in Ajdovščine, Petrom Bossmanom in Tadejem Beočaninom. Oba župana iz vrst SD sta udeležencem/kam predstavila svoje dosedanje delo in primere dobrih praks.

 

Poleg tega pa so se udeleženci/ke seminarja se udeležili/e tudi javne razprave o reformi volilnega sistema EU, ki smo ga v Ljubljani skupaj pripravili FEPS, Karl Renner Institute in Društvo Progresiva. Posnetek javne razprave si lahko ogledate spodaj.